En ændring i grænsen for Mejrup skoledistrikt, skaber utilfredshed blandt de forældre, der nu hører under skoledistrikt for Holstebro By. Martin Svelle er én af de forældre, der kan se frem til at skulle køre sine børn til flere forskellige skoler, medmindre en optagelsesgaranti for søskende bliver vedtaget af kommunen.
Af Annesofie Wraae
Grundet kapacitetsproblemer på Mejrup Skole har Holstebro Kommune bestemt at de omkringliggende skoledistrikter skal ændres. Dette betyder at området vest for Østre Ringvej, som før var en del af Mejrup skoledistrikt, bliver overflyttet til skoledistriktet for Holstebro By pr. 1. august 2025.
For de familier, som allerede har et barn gående på Mejrup Skole, kan den nye grænse betyde, at småsøskende skal sendes til andre skoler, hvilket skaber stor utilfredshed i området.
Købte hus for lokalsamfundet
Martin Svelle kan fra sit stuevindue kigge på den vej, der nu skiller dem fra Mejrup Skoledistrikt. Han bor i området vest for Østre Ringvej, sammen med sin kone og tre børn på henholdsvis seks, fire og et år, i et hus de købte for to år siden.
”Vi valgte jo at købe huset her, fordi vi ville have vores børn til at gå på Mejrup Skole og for at være en del af lokalsamfundet. Vi hørte kun godt om skolen og det sociale fællesskab, der er rundt om den,” fortæller Martin Svelle.
Deres ældste søn går allerede på Mejrup Skole, men på grund af den nye grænse, kan familien risikere at skulle sende deres yngste børn på andre skoler. For dem kommer det til at betyde logistisk besvær, i forbindelse med fritidsaktiviteter, samt kørsel frem og tilbage. Martin Svelle understreger:
”Vi har allerede to biler, fordi det er nødvendigt. Hvis vi skal til at køre til to forskellige skoler, bliver det meget mere besværligt.”
Mulighed for optagelsesgaranti
For at imødekomme de familier, som i øjeblikket ser frem til at skulle have børn i flere forskellige skoler, har man i Børne- og Familieudvalget besluttet, at Forvaltningen skal undersøge mulighederne for en optagelsesgaranti for søskende til nuværende elever ved Mejrup Skole. Klaus Flæng, som er formand for Børne- og Familieudvalget i Holstebro forklarer:
”Vi forventer at få en afklaring til vores møde i november i Børne- og Familieudvalget. Det er vigtigt, da det har betydning for familier, der vil få en ny hverdag med de her ændringer.”
Nødsaget til at sælge
Martin Svelle er engageret i lokalsamfundet i Mejrup og er blandt andet fodboldtræner for sin søns fodboldhold. Han ønsker at blive i området og fastholde de relationer, som allerede er blevet opbygget. Hvis familien ikke får søskendegaranti på Mejrup Skole, vil det kræve store beslutninger, som kan involvere at de bliver nødt til at sælge huset og flytte over på ’den rigtige side’.
”Der er andre, der allerede har sat deres hus til salg, og nogle som har fået solgt, for at flytte om på den anden side.”
Kompensation er ligegyldigt
Klaus Flæng forstår frustrationerne hos de berørte familier, og nævner:
”Hvis det viser sig, at søskendegarantien ikke kan lade sig gøre, så må vi overveje andre løsninger for at komme familierne i møde, for det vil vi faktisk rigtig gerne. Vi kan bare ikke gå ud og garantere noget.”
En eventuel kompensation betyder dog ikke noget for Martin Svelle. For ham handler det snarere om at sikre børnene et stabilt fællesskab og tryghed:
”Det er dét at føle, man hører til i området, som er vigtigt. Om der er et transporttilskud eller ej, er ligegyldigt.”
Selvom Martin Svelle ikke tror, at der bliver taget en beslutning, til fordel for det område han bor i, håber han stadig på et positivt udfald.
Comments by Annesofie Wraae