Snart kan borgerne i Holstebro Kommune se frem til flere grønne områder. Foto: Martine Munkholt Christensen

I det netop vedtagne budget for Holstebro Kommune er der blevet afsat en mio. kr. til beplantning af træer. Men hvorfor er det vigtigt med grønne grene? Formand for Natur, Miljø og Klimaudvalget Karsten Filsø (F) forsvarer beslutningen.

Af Martine Munkholt Christensen

Det var et enigt byråd, der onsdag vedtog budgettet for 2025-2028 i Holstebro Kommune. I budgettet er der i 2025 blevet afsat et engangsbeløb på en mio. kr. til beplantning af træer.

”Vi ved, at træer fremmer folks trivsel, og det er noget af det, der er med til at give en by et godt miljø. Træer giver skygge og virker svalende om sommeren, når det er varmt, fordi det trækker temperaturen fra den varme asfalt, som vi har meget af i midtbyen. Derudover har det en klimamæssig funktion i og med det binder CO2,” fortæller medlem af Holstebro Byråd og Formand for Natur, Miljø og Klimaudvalget Karsten Filsø (F).

Træer eller velfærd?

Karsten Filsø mener, at det især er i Holstebro midtby, der er brug for flere grønne områder. Men hvorfor skal kommunen bruge en mio. kr. på beplantning, når de penge kunne bruges på velfærd?

”I SF har vi både et rødt og grønt DNA og derfor synes jeg, det giver god mening, at vi er bevidste om de grønne områder, og det koster altså lidt kroner,” siger han.

Karsten Filsø fremhæver at Holstebro Kommune har fået 31 mio. kr. i bloktilskud fra regeringens finansaftale, og at de ellers planlagte nedskæringer på velfærd derved er blevet rullet tilbage.

Fælles frugttræer

Ud af de en mio. kr. skal 750.000 kr. bruges til beplantning i Holstebro midtby, Vinderup og Ulfborg og de resterende 250.000 kr. skal bruges ude i landsbyerne. Byrådet ved endnu ikke, hvorhenne træerne præcis skal plantes i landsbyerne. Det er en opgave for forvaltningen i samarbejde med borgerforeningerne, men Karsten Filsø forestiller sig, at det måske kan bruges på frugttræer og dermed give incitament til et fællesskab i de små landsbyer.